Dorpshuis Hazerswoude-Rijndijk 

Een ontzettend leuk project waar ik, samen met een team van vrijwilligers, een hele leuke sfeer heb kunnen neerzetten. Veel vintage meubels, accesoires en hergebruik van spullen maakt dit dorpshuis een fijne plek voor een kopje koffie!

 

Afstyling en advies

De eerste bewoners van de Rhynenburchschool (Bibliotheek Rijn en Venen, Tom in de Buurt en Stichting Jeugdwerk) die al gevestigd waren in de voormalige school en de gemeente zijn met de geïnteresseerd huidige gebruikers van Het Anker en met Junis kinderopvang een gezamenlijk traject ingegaan. Onder leiding van architectenbureau AatVos startte op 17 maart 2020 jl. een reeks van workshops waarin men met elkaar koer ging bepalen. Er werd gezamenlijk gekozen voor een pallet van gedempte kleuren en een vintage en stoere uitstraling. Omdat dit dorpshuis een tijdelijk onderkomen is voor alle partijen is, en het gebouw wel wat herstel nodig had aan o.a. dak en verwarming, was er qua budget weinig ruimte over voor nieuwe meubels en moest er veel werk verzet worden door vrijwilligers. Gelukkig waren die er en hebben ze heel veel werk verzet.
De huidige meubels werden aangepast, geverfd of we kozen voor vintage meubels van de omliggende kringloopwinkels. Oude Perzische tapijten werden op veilingen op de kop getikt en vanwege het herinrichten van het theater Castellum in Alphen a/d rijn waren er wat meubels die we konden herplaatsen. Ik werd ingehuurd om het inrichtingsteam te helpen 1 lijn aan te houden in de styling en de keuzes die gemaakt moesten worden. Het was een uitdagend project gezien de (corona) tijd en het budget, maar het resultaat mag er wezen! 

Bibliotheek jeugd en Stichting jeugdwerk

De jeugdafdeling van de Bibliotheek en de plek voor Stichting Jeugdwerk kregen een gezellige plek die mooi vloeiend overloopt vanuit het centrale gedeelte, maar wel als een eigen stukje voelt. De rustige kleuren en stoere materialen werden hier doorgevoerd.