Kastenwand DIY

KASTENWAND DIY 

Volgens onze puber jongens was onze (nog niet zo oude) bank echt veel te klein. En we moesten ze gelijk geven, met alle 4 erop was het ook wel krap. Maar een U bank zoals de mannen wilden, kwam er echt niet in. Veel te groot voor onze woonkamer. We vonden een mooi compromis in een hoekbank, maar dan moest wel de kast naast onze bank weg. Dat zou te krap worden met de bank die nu ook wat breeder werd. Dus; bank en kast op Marktplaats en bedenken waar ik met al die spullen heen moest! Manlief kwam toen met het geniale plan om een kastenwand te maken lans de wand in de eethoek. Wat wel weer resulteerde in een nieuwe eettafel.. zucht :) 

De kastenwand maakten we van Metod kastjes van Ikea en meubel timmerpanelen van Karwei. Wel even werk, maar goed te doen.

Hoe ga je aan het werk?

* Meet je muur op en kijken welke maat kastjes het beste uitkomen. Ikea werkt met verschillende modellen en maten. Je kan onder en bovenkastjes gebruiken en zelfs lades is een optie. 
* Kies een frontje dat je mooi vindt. Wij kozen voor een gladde neutrale. Laat je niet leiden door de kleuren keuzes, je kan deurtjes gewoon verven in een eigen kleur. Goede grondverf erop en gaan!
* Zet de kastjes in elkaar en monteer de strip waar ze aan komen te hangen op de muur. De kastjes hang je op en deurtjes monteer je erop. Wij kozen voor een druk systeem waardoor je geen greepjes hebt, en het geheel wat strakker is.
* Kies een meubel timmerpaneel (bij Karwei) die qua kleur en stijl bij jullie past en leg hem erop! Eventueel kun je deze natuurlijk ook verven, maar wij vonden het hout ook wel erg warm. De diepte van het blad is 40 cm en de kastjes zijn net iets ondieper, dus het paste precies. We hadden voor 4 kastjes van 80 breed 2 planken nodig, waarvan we er eentje moesten inkorten.

Heerlijk veel ruimte voor al onze spullen en leuke plek om mooie dingen op te zetten!